Alla inlägg under februari 2009

Av Anna - 17 februari 2009 09:43

Hej igen!!!


Dagis gick superbra för alexandra igår. Hon var helt slut när jag hämtade henne men vi hann med ett snabbt besök hos farmor! Sedan blev det sängen och hon sov i tre timmar!!!!

Idag ska hon vara utan blöja på dagis.... Hon klarade båda delarna på pottan igår helt själv!!!!! Och imorse var hon torr i blöjan och jag tog av den och då gick hon och satte sig på pottan för att morgonkissa!!! Så duktig och stor har mitt lilla troll blivit!!!!

Till middag igår blev det kycklinggryta och tagliatell eller vad det heter!!! Sedan for jag och barnen och handlade lite... När vi kom hem kom en jaktkompis till kalle förbi och stmma lite!

När han gått tänkte jag hoppa in i duschen men då knackade det åter på dörren..... Då var det våran granne, Håkan och hans son Theo på snart två år som ville leka lite!!!

Alexandra var snäll och trevlig och lekte bra ända tills Theo fick tag på en napp som inte var hans.... Då blev det livat värre!

 När barnen tröttnat gick dem hem och vi såg att klockan var sängdags så det var bara att krypa ner....


Imorse när jag klev upp var det skidskytte.... Obs tiden... =6:00 gick jag upp idag!!!! Frivilligt dessutom!!!


Alexandra skulle på dagis så det var bara att pälsa på hela högen och ut i dem bistra morgonen!!!

Nu är vi hemma igen och väntar på att vi ska åka igen... Jag har passat på att beställa nya nappflaskor som inte är giftiga!!!! Summan slutade på dryga 400 men nu är det gjort!!! Passade ju naturligtvis på att beställa nappar till flaskorna oxå!!!! Annars är dem slut när dem behövs!!!


Vilken tur du kommer snart för Alexandras lugg irriterar henne!!!! Det gjorde susen att du klippte, det verkar växa fortare!!!! Hoppas att allt är bra med er!!!!!


Nu ska jag ta och byta en blöja på Mikaela, det luktar skumt.....


Ha det gott nu!!!


Kramiz anna

Av Anna - 16 februari 2009 09:01

Hej på er igen!


Idag är det måndag och med de börjar alla åter att jobba!!! Kalle for som vanligt strax efter 6 och jag klev upp jag med vid 6:45...... Inte roligt när man är van att dra sig...!!!

Men Dagen till ära gjorde jag det då Alexandra är på dagis idag.... Det var ett bra tag sedan nu och jag hoppas att det fungerar!!!!!Hon verkade då nöjd med att komma dit så vi får se hur det har gått när jag hämtar henne senare.....


Mikaela såg förskräckt ut när jag väckte henne strax före åtta!! Hon satt som en hösäck på golvet på dagis medan jag klädde av Alexandra!!! Men nu leker hon för fullt!!!!


Idag blir nog en ganska lugn dag hoppas jag... Lite tvätt ska jag iallafall tvätta... Hade fått tomt i tvättstugan igår eftermiddag men sedan rensade jag uppe och tyvärrr vart det en överfull tvättkorg....BLÄ!!!!


Men men, hoppas att familjen på Nävervägen inte har allt för ont i fötterna idag!!!! Hi HI vad roligt det måste ha varit!!!!


Ha en fortsatt trevlig dag nu alla människor!!!!!!!!!!


Kramiz anna

Av Anna - 15 februari 2009 19:43

Ja nu var denna helg över......


På fredag kväll kom Broder med barn för att övernatta. Vi skulle ju på dop på lördagen och då var det bättre att de åkte halva vägen på fredagen så det slapp bli så tidigt för dem!

Vi skottade snö på fredagkväll och två dårar åkte kälke nerför  altantaket!!! Man fick ju styra upp det där med att lura in dem för att äta tunnbrödrulle med tillbehör! Och så blev det Lets Dance!


Lördagen

Vi for ganska tidigt mot Hede då det brukar vara mycket ren och Lördag är ju Stugbytardag så trafik var det kan jag säga!!!!! Väl framme i Hede tittade vi på klockan och var alldeles för tidig..... Vi tog en tur runt i bygden och spanade lite grann!!!!!

Dopet var mycket fint, och man blev rörd när Sofias systerdotter Jacky sjöng "ien värld fill av liv"!!!! Sedan blev det fika !!! Barnen kutade omkring som tokiga!!!!! Efter fikat hjälptes vi åt och städa... Jag hamnade i köket och hjälpte anki med disken! Men allt gick bra och efter det följde vi med hem till Syster för att se hur dem bodde!!!! Ja dem hade det mysigt måste jag säga och en mega soffa som jag själv gärna skulle vilja ha!!!!!

Sedan for vi hem med kakor och tårta och en bilstol som mikaela fick!!! Tack så mycket!!! Dopet var roligt på många sätt... Jag fick träffa några personer som det är mycket länge sedan jag träffade!!!!!

När vi kom hem hade Alexandra 39.2 ifeber......


Söndag

Idag var febern som bortblåst!!!!!

Idag har vi inte gjort så mycket! Kalle och kjella bar upp garderoberna som broder hade med sig till oss!!! Tack dem behövdes!!!!

Sedan hade vi fika främmande och jag fick en paus! Sedan har det tvättats och tagits reda på massor med tvätt! Till middag blev det tackos!!! Farmor och gammelmormor henrik kjella och vi mumsade det!!!!

 Sedan blev det en tur ibilen för mig och barnen...


Imorgon blir det dagis för Alexandra, vi får se hur det går nu ska jag ta och avnjuta varma mackor som kalle gjort iordning!!! Barnen sover sedan en stund tillbaka så nu är det bara lugnt och skönt här hemma....


Ha det gott

Kramiz anna

Av Anna - 13 februari 2009 16:01

Idag är det fredag den 13.......

Är lite vidskeplig av mig men vågade mig ändå på ett bullbak!!!!

Det gick utomordentligt bra och dem blev goda dessutom... Inga brända bullar och inga händer!!!

Doch halvvägs in i baket upptäckte jag att äggen var slut.... Men snälla människor finns!!! Familjen vättgränd kom förbi med en låda så baket kunde fortsätta!!!! Tack snälla!


Alexandra mumsade deg ett tag tills hon upptäckte att man fick ont i magen!

Broder ringde och talade om att de kommer hit idag istället, annars blev det en tidig avresa för dem imorgonbitti! Vi ska nämnligen på Dop imorgon hos våran syster imorgon!

Jag har hunnit damsugit av golvet och svabbat det vilket kändes bra när det var klart! Var länge sedan såg det ut som!!!!

Hellre bor jag med lite skit i hörnen Än i ett rent helvete!!!!Det ligger något i det!!!!!


Nu ska jag ta mig an tvätten bara kalle kommer hem och kan sysselsätta barnen!


Ha det gott


Kramiz anna

Av Anna - 12 februari 2009 22:05

Ja då var de åter kväll igen.... Dagarna bara rusar fram känns det som!!!

Alexandra och jag gjorde en smarrig köttfärsgratäng idag med tacokrydda..... Hittade receptet på nätet och tänkte att jag skulle prova.... Och det var inte så dumt!

Till middag blev det brockoligratäng o kassler nere hos farmor! Lika utsökt som vanligt! Alexandra fick köttbullar och mos vilket hon föredrog!!! Sedan lämnade jag av kalle och Mikaela hemma och for med Alexandra till Vättgränd. Där blev det en kopp kaffe och prat! När Alexandra och jag kom hem hann jag knappt lägga henne i sängen förrän hon sov!!! Hon var trötter idag!!


Och STOLT är jag ocså!!! Alexandra har varit utan blöja från 8:30 imorse till hon gick och la sig vid halv åtta!!!! Hon har inte kissat på sig en enda gång utan dragit ner byxorna och satt sig på pottan helt själv!!!!!!


Imorgon ska jag baka bulla tänkte jag men jag lovar inget!!! Man måste känna att man vill för att det ska lyckas oxå!!!! Om det är sol ute och termometern visar runt 10 grader så kan jag lova att jag ska baka!!! Vill så gärna ha sol och mildare väder!!!!


Sedan ska jag försöka städa undan lite här hemma under morgondagen och vika tvätt!!!! Förmodligen starta ett par maskiner med tvätt....


Ikväll såg jag på dokumentären om knutby... Verkar intressant.... Hemska saker!!!!! Nu ska jag ta och lägga mig isoffan och slappa innan det är dags att ta med mig Mikaela och gå upp för att krypa ner under täcket!!!!


Ha det gott alla


Kramiz anna

Av Anna - 12 februari 2009 10:18

Hej igen!

ja ännu en dag är här!!!

Det är lika kallt idag om inte kallare.... Det blir en innedag även idag! Tråkigt men det går ju inte att vara ute när det är -25......


Nu har jag hittat batterier så lite bilder kommer här på barnen!!!

Nu ska jag lägga upp dem sedan se vad man kan göra för nytta idag!


Ha det gott

Kramiz anna

Av Anna - 11 februari 2009 23:43

Ja jag vet att jag lovade bilder..... Men batterierna i kameran hade sinat så jag måste köpa nya imorgon då jag inte kan få korten till datorn annars..... Men jag lovar att de kommer under morgondagen!!!! Men den som väntar på något gott.......


Ja barnen fick jag isäng strax efter sju samtidigt i samma rum.....!!! Jag trodde aldrig att det skulle gå men det gick finfint!!!! Mikaela var lite sur när hon såg att mamma låg och läste för syster men förstod snart att hon själv var för trött för att bry sig!!! Hon har blivit lite avis nu och vill helst ha mamma för sig själv!!! Så nu får Alexandra dela med sig lite mer.... Men det är så det ska vara och det är skönt att se att hon börjar ta mer och mer plats här i familjen!!! Det är nyttigt för Alexandra!!!


Nu är det väl dags även för mig att ta och avrunda denna dag....

Även om det säkert lär bli att man ligger och stirrar i taket och försöker räkna får......


Ha det gott


Kramiz anna

Av Anna - 11 februari 2009 17:55

Ja idag kan man snacka om att ta det kallt!!!!!! Har varit svinkallt hela dagen.....

Jag och barnen har bara varit inne och myst och eldat! Och så har jag tvätat en hel hög med sängkläder! det värsta med sängkläder är att de tar sån plats när de ska torka...... Men nu är det gjort!


Annars har dagen varit lugn! Kalle bestämde att vi skulle äta pizza så barnen fick äta gröt!!! Nu undrar ni säkert hur vi fick Alexandra och äta gröt när vi åt pizza.... Jag såg till så att barnen åt gröten medans kalle for och hämtade våra pizzor!!! Smart inte sant.... Och till min stora förvåning så åt Alexandra upp all gröt hon fick!!!!!


Sedan kan jag tala om att Alexandra har varit lika duktig idag med pottan förutom ett misslyckande... men det får man väl räkna med när hon just har bör+ja+t +få kläm på detta med potta.... Som ni ser skrev mikaela lite också!!!!


Ska försöka lägga ut lite bilder på deras grötätande när barnen lagt sig...


Ha det gott kramiz anna

Ovido - Quiz & Flashcards